Daily Planet - Superman Earth One

Pers

Je hebt op onze perspagina geklikt! Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar informatie over Elbenwald. Hieronder vindt u een korte samenvatting van onze geschiedenis, voor al het andere kunt u ons een e-mail sturen naar presse@elbenwald.de

Het verhaal van Elbenwald in het kort

Wij zijn het toonaangevende merchandisingbedrijf van Duitsland met een assortiment van meer dan 15.000 producten. Wij verkopen deze voornamelijk via onze online shop en meer dan 30 filialen in Duitsland en Oostenrijk. We zijn ook licentiehouders en produceren veel van onze producten zelf. Maar bovenal zijn we zelf fans en kennen we onze klanten.

Elbenwald werd in 2000 opgericht door drie - destijds - toekomstige ex-studenten: Dirk Wiedenhaupt, Jens Geppert en Alexander Lapeta. Aanvankelijk was Elbenwald GbR (GmbH sinds 2002) puur een Lord of the Rings online shop, maar in de loop der jaren kwamen er steeds meer thema's bij. Vandaag bedienen we meer dan 300 fandoms, waaronder Harry Potter, Star Wars, Game of Thrones, anime en superhelden.

De verovering van de offline wereld begon in 2010 met de opening van de eerste winkel in het Berlijnse Alexa, gevolgd door de eerste Oostenrijkse vestiging in 2015. De huidige grootste winkel, met 350 m², bevindt zich sinds juli 2022 in de Neuhauser Straße in München. Onze winkelopeningen worden regelmatig grote evenementen waar duizenden fans op afkomen en zelfs de politie wordt geïnspireerd. Sinds 2018 organiseren we ook het Elbenwald Festival, een unieke mix van muziekfestival en fanconventie die momenteel zijn gelijke niet kent.

Prijzen

Helaas hebben we het Toverschool Toernooi nog niet gewonnen, maar we hebben onder andere deze prijzen gewonnen:

  • Roland-Berger-Gründerpreis (Roland Berger Oprichtersprijs)
  • Deutscher Phantastik-Preis (Duitse Fantasie Prijs)
  • Familienfreundliches Unternehmen Cottbus (Gezinsvriendelijk bedrijf Cottbus)
  • Zukunftspreis Brandenburg 2015 (Brandenburg Toekomstprijs 2015)
  • ECE Retailer Award – Most Innovative Concept (Meest Innovatieve Concept)
  • Austrian Retail Innovation Award ( Oostenrijkse innovatieprijs voor de detailhandel)
WhatsApp Chat starten