Partners

Zelfs de besten komen niet ver zonder hulp. Frodo had zijn Sam, Harry zijn vrienden Ron en Hermelien, Sherlock Holmes zijn trouwe Watson. En Elbenwald? Onderhoudt nauwe contacten met de belangrijkste spelers in de film- en televisie-industrie!

Disney

De Walt Disney Company is een van de beroemdste bedrijven ter wereld. Het is dan ook de thuisbasis van enkele van 's werelds bekendste studio's, waaronder Walt Disney Pictures (Pirates of the Caribbean), Disney Animation (The Ice Queen), Pixar (Finding Nemo) en Lucasfilm (Star Wars). Daarnaast is er de eigen streamingdienst Disney+ met hitseries als The Mandalorian.

Marvel

Marvel Studios heeft min of meer eigenhandig het superheldenthema van de niche naar de bioscooptroon gebracht. Onderweg heeft het volgens het stripboekmodel het idee van een groot filmuniversum geïntroduceerd. Het is precies deze aanpak die heeft gezorgd voor het succes van het Marvel Cinematic Universe, dat met elke nieuwe film en serie nog complexer wordt.

Warner Bros.

Hoe zou het moderne filmlandschap, of terwijl we toch bezig zijn, Elfenrijk, eruitzien zonder Warner? The Lord of the Rings. Acht Harry Potter- en drie Fantastic Beasts-films. The Matrix. De Dark Knight-trilogie. Blade Runner. Dune. The Prestige, Inception en Interstellar. Bijna alles van Stanley Kubrick. The Goonies, Gremlins en De oneindige verhaal. Om er maar een paar te noemen...

HBO

De betaalzender HBO heeft altijd gestaan voor gruizige series die andere zenders nooit op de markt zouden hebben gebracht, tenminste niet in deze vorm. En zo ontstonden enkele van de beste series aller tijden: The Sopranos. True Detective. The Wire. Rome. Deadwood. Tsjernobyl. Watchmen. Band of Brothers. Westworld. His Dark Materials. Lovecraft Land. En natuurlijk: Game of Thrones.

Netflix

Onder "video-streamingdienst" in het synoniemenwoordenboek zou gewoon "Netflix" kunnen staan. Want het bedrijf, dat groot werd met de verhuur van dvd's, heeft bijna in zijn eentje de huidige streamingmarkt opgebouwd en is min of meer de quasi-standaard geworden. Bovenal heeft Netflix merken gecreëerd die nu stevig verankerd zijn in de popcultuur: Stranger Things, Squid Game en Wednesday.

DC Studios

DC Studios bestempelen als een kopie van het MCU zou zowel kortzichtig als onjuist zijn. Hoewel de studio zijn eigen superheldenfilmuniversum heeft opgebouwd, het DC Extended Universe dat momenteel wordt ontwikkeld door James Gunn, heeft het ook tal van projecten buiten het DCEU. Dit omvat megahits zoals Joker, The Batman, of The Sandman.

Cartoon Network

Denk je aan kindershows als je Cartoon Network hoort? Denk opnieuw! Naast bekende kindermerken zoals Dexter's Laboratory, Cow and Chicken en The Powerpuff Girls, biedt de Amerikaanse tv-zender tal van inhoud voor volwassenen, waaronder Rick and Morty, Adventure Time en de ultieme satireklassieker, Robot Chicken.

Paramount

Gedurende zijn geschiedenis heeft Paramount Pictures tal van wereldwijde successen voortgebracht: Raiders of the Lost Ark, The Godfather, Titanic en natuurlijk Star Trek. Het feit dat de studio niet op zijn lauweren rust, blijkt onder meer uit bijdragen zoals Tom Cruise (Top Gun, Mission: Impossible). Maar bovenal danken we Paramount+ voor de geweldige Duitse serie-adaptatie Kohlrabenschwarz!

WhatsApp Chat starten