Catalogus

Waarom geen nieuwe Elbenwald catalogus?

Voordat we bovenstaande vraag beantwoorden: We houden van drukwerk. Je zou onze boekenkast eens moeten zien. We zijn zelfs nog oldschool geabonneerd op tijdschriften! Gewoon omdat papier anders aanvoelt. Je houdt iets echts in je hand. En het ritselt zo mooi. En toch …

En toch is er voor ons ook veel veranderd. Natuurlijk lezen we nog steeds op papier, we vinden het zelfs leuk! Maar veel minder dan vroeger. En wat we op papier lezen en echt bewaren, zelfs trots op de plank, zijn geen catalogi. Natuurlijk kijken we er graag in. Meestal lezen we zelfs het hoofdartikel! Maar op een gegeven moment belandt het geheel in de blauwe bak.

Dit in combinatie met banale maar belangrijke redenen zoals de hogere druk- en papierkosten, de maanden werktijd, de hele logistiek erachter en natuurlijk het milieu hebben ons tot deze beslissing gebracht: We maken geen nieuwe algemene catalogus. We weten dat veel fans de Elbenwald-catalogus leuk vinden. Wij houden er ook van! Daarom hebben we er bijna twee jaar over gediscussieerd en nu zijn we met een bezwaard hart tot dit besluit gekomen.

Je zou de catalogus digitaal kunnen maken. Maar dat is ook geen echt alternatief, want het kost evenveel tijd, maar we denken niet dat iemand online door 120+ pagina's zou klikken. Wij zouden het ook niet doen. Over alternatieven gesproken: we geven print niet helemaal op, maar we proberen het te doen met kleinere projecten. We stoppen er net zoveel liefde in, maar ze kunnen actueler zijn. We krijgen immers elke week zoveel nieuwe merch binnen dat het in het ergste geval een heel jaar moet wachten voordat het in de catalogus verschijnt. Lees: We willen meer uitproberen.

TL;DR: Papier is cool, maar de meeste mensen lezen nu ditigal. En omdat de catalogus ook erg duur is, proberen we kleinere printprojecten. Sorry voor alle catalogusfans!

Elbenwald Katalog - Gratis anfordern!
WhatsApp Chat starten